28. februar - 2014

Slip een og hold masken…

28. februar - 2014

Jeg er vokset op til lyden af strik. Underlægningsmusikken til min barndom er noget med knitrende strikkepinde, Erik Grip i radioen og Grøn Cecil, der bliver hevet ned i lungerne. Lyden af klikkende strikkepinde er “hygge”. Kvinder med aktive hænder, vippende pinde og strikketøj i skødet er “mor”!

Utallige er de gange, min mor har forsøgt at lære mig at strikke. Det plejede at foregå sådan, at hun slog masker op, og så strikkede jeg retstrikning derudaf, mens man kunne se en stor tankebobbel over mit hoved fyldt med lange halstørklæder, helkjoler i rib, sweatre med snoninger og alt det andet, jeg skulle kreere nu, hvor jeg var blevet sådan een, der var skidegod til at strikke.

Klip til mig, der råber: “MOOOOAAR! Det her ser underligt ud, og der er også nogle huller! Jeg GIDER ikke mere så!”, og kyler strikketøjet fra mig.

Så jeg har aldrig rigtig fået det lært. Men jeg har altid gerne villet. Være een af dem.

Og nu har jeg LÆRT DET! Jeg googlede strikkekurser for begyndere, og da jeg så at denne dygtige dame, hvis blog jeg flittigt har fulgt, (fordi jeg stadig har den der tankebobbel hængende over hovedet) påstod, at hun kunne lære mig at strikke på 6 tirsdage, tænkte jeg “Halleluja!”

Nu har jeg været der to gange, og det er SÅ sjovt. Jeg er bidt af det, og jeg kan mærke, at denne gang, kommer jeg ikke til at kyle strikketøjet væk lige så snart det driller. Og hende Stine, hun er altså sej. Dér er ingen kære mor, der slår masker op for een der. Og man får også selv lov til at pille op, når det er gået i ged. Under kærlig og kyndig overvågning. OG jeg har allerede lært at strikke ret OG vrang, og rib og perlestrik og tage ind og tage ud og lukke af og lave hulmønster efter diagram og fanden og hans strømpepind.

Så der sidder vi 15 kvinder side om side og sveder og skiftes til at skrige “Stinøøøøøøøø! Er det her vrangsiden?” og “Stinøøøøøøøø! Hvad betyder slå om?”, og den stakkels lærerinde farer rundt fra den ene til den anden. Og pludselig er jeg sådan een for hvem “1 m løs af, 1 r, træk den løse m over” rent faktisk giver mening.

Og i næste uge skal vi lære snoninger. Yay! SNONINGER, manner!

Jeg tror bare, jeg beder mine kunder om fremover at overføre mine penge direkte til “Sommerfuglen“.