4. februar - 2013

Hvad i alverden er det jeg laver II

4. februar - 2013

Jeg bliver tit spurgt, hvad det egentlig helt præcist er, jeg tjener mine penge på. Hvad laver en illustrator/grafisk designer? Jeg har tidligere vist en typisk arbejdsdag her… Men jeg laver faktisk også andet end at tegne fnisende damer med elastikbryster og en frisk kommunal page. En af de bedste fordele ved at være selvstændig er, at jeg får lov til at løse rigtig mange forskellige slags opgaver. Jeg har tit kunder, der forsigtigt spørger, om jeg overhovedet gider tegne noget til dit eller dat “for det skal ikke være lige den stil, vi kender dig for men mere sådan så Hr. og Fru Kakkelbord ikke får kaffen galt i halsen afdæmpet/klassisk men alligevel med humor. Men uden elastikbryster. Tak!” Og mit svar er – næsten – altid: Jo, selvfølgelig! Jeg har min tegnestil, som er ret genkendelig. Men jeg elskerelskerelsker at lege med nye stilarter, materialer og udtryk. Og ser det på ingen måde som “begrænsende for min kunstneriske frihed”, at jeg skal tilpasse tingene til modtageren. Tværtimod. Det er faktisk dét, der er mit job: At kommunikere på en bestemt måde til en bestemt modtager. Der er forskel på om det er revisorer eller børn i 2. klasse, man tegner/layouter til. Obviously!